Anslutning privat

Få tillgång till ett snabbt och säkert bredband via fiber med ett brett utbud av tjänster att välja mellan inom internet, telefoni och TV.

Flexibla lösningar, snabb leverans, personlig service, låga priser och nöjda kunder

Fiber, eller fiberoptik som det formellt heter, består av glas och överför ljus via optiska kablar. Hammarö Stadsnät tar hand om anslutningen och ser till att din fastighet kopplas till fibernätet. Sedan bestämmer du som enskild fastighetsägare vilka fibertjänster du vill ha och tecknar avtal direkt med någon av marknadens leverantörer av telefoni, TV eller bredband.

Så här går det till

Nästan alla områden på Hammarö har fiber i gatorna. Hör av dig till oss om du är villaägare och vill ta reda på om det går att efteransluta ditt hus till stadsnätet. Gör en intresseanmälan på denna sida.

Vi har tagit fram ett färdigt körschema för hela anslutningsprocessen, från avtalsskrivning fram till färdig installation. Allt för att det ska löpa så smidigt som möjligt för dig som kund.

1. Gör en intresseanmälan

Klicka på knappen ”Intresseanmälan” och skicka in din anmälan. Du får då ett avtal hemskickat som ska undertecknas och returneras.

2. Byggnation

När vi har fått din beställning ser vi till att gräva i gatan fram till din tomtgräns. Placering av överlämningspunkt sker där det är tekniskt möjligt för oss.

3. Villaägaren gräver själv

Du står för grävningen på din egen tomtmark från angiven plats vid tomtgränsen fram till valfri yttervägg på villan. Vi kan ordna hjälp för detta arbete om du behöver det, dock får du stå för kostnaderna. Du ansvarar även för återställningen på din egen tomt.

4. Vi sätter upp en mediabox

Vi ansluter med fiberkabel och monterar en Stadsnätsbox inne i fastigheten. Ett eluttag ska finnas i närheten av stadsnätsboxen. Från stadsnätsboxen bygger du enkelt ditt eget villanät med kabel eller trådlöst.

5. Priset för en stadsnätsanslutning

Priset är idag 15 900:- plus 60:-/månad i nätserviceavgift inkl. moms.
Vid vissa anslutningar kan en differentierad prissättning göras, om det överstiger självkostnadspris. Kostnaden kan delas upp på fyra kommande månadsfakturor. Nätserviceavgiftens för drift och underhåll läggs på samma faktura som VA och renhållningen. All installation ingår utom grävning på egen tomtmark.

6. Avtal och villkor Hammarö Stadsnät

Här kan du läsa om våra avtal och villkor Avtal anslutning Hammarö stadsnät (hammaro.se)

Telefon
054-51 50 00

Innehållet publicerat: 2019-05-10

Hey there!

come here often?

Login To Come In